۲۰ شهریور ۱۳۹۱، ۱۰:۳۰

در راستای حمایت/

پرداخت تسهیلات به صنایع آسیب دیده اردبیل

پرداخت تسهیلات به صنایع آسیب دیده اردبیل

اردبیل – خبرگزاری مهر: با تصویب کارگروه صیانت از تولید استان اردبیل، به واحدهای تولیدی که به خاطر کمبود سرمایه در گردش آسیب دیده اند، تسهیلات بانکی با سود هفت درصد پرداخت می شود .

به گزارش خبرنگار مهر، برای صیانت از تولید استان اردبیل 60 میلیارد ریال از طرف هیئت دولت در نظر گرفته شده است و در اختیار کارگروه صیانت از تولید استان قرار داده تا با تصمیم اعضای کارگروه استان و در جهت حمایت از تولید کنندگان استان به صورت تسهیلات بانکی یا یارانه سود به صاحبان صنایع استان پرداخت کند.

قسط اول این بودجه به میزان 20 میلیارد ریال در شش بند و سه تبصره به استان ابلاغ و پیشنهاد شده که 50 درصد از این بودجه به صورت تسهیلات بانکی، 25 درصد صندوق ضمانت، 15 درصد کمک بلاعوض و 15 درصد نیز به سایر روشهای حمایتی در اختیار صاحبان صنایع قرار می گیرد.

اعتبارات صیانت از تولید اردبیل پایین است

استاندار اردبیل شامگاه یکشنبه در جلسه کارگروه صیانت از تولید استان اعتبار تخصیص داده به این بخش را کم دانست و گفت: تخصیص اعتبار 60 میلیارد ریالی برای صیانت از تولید استان اردبیل کم است چون این مقدار به صنایع استان کهگیلویه و بویراحمد هم تخصیص داده شده اما صنعت استان اردبیل بیشتر از صنعت استان کهگیلویه و بویر احمد است.

اکبر نیکزاد با بیان اینکه 20 میلیارد ریال از این اعتبار به استان ابلاغ شده است، تصریح کرد: اگر طبق پیشنهاد ارائه شده به استان بودجه 20 میلیارد ریال را تقسیم کنیم باید 10 میلیارد ریال را تسهیلات بانکی، پنج میلیارد ریال را صندوق ضمانت سرمایه گذاری صنایع کوچک، سه میلیارد ریال را وام بلاعوض و دو میلیارد ریال را به سایر روشهای حمایتی به تولید کنندگان پرداخت کرد.

وی با بیان اینکه اگر این پیشنهاد را اجرا کنیم با گلایه های مختلفی مواجه می شویم، افزود: اعضای کارگروه صیانت از تولید استان متشکل از نمایندگان بخش خصوصی و دولتی باید نظرات خود را در این زمینه مطرح کنند تا به جمع بندی نهایی برسیم.

رئیس کارگروه صیانت از تولید استان با اشاره به ضرورت جذب 20 میلیارد ریال بودجه ابلاغ شده برای استان اضافه کرد: باید هر چه زودتر این 20 میلیارد ریال را جذب کنیم تا بتوانیم 40 میلیارد ریال باقیمانده را هم دریافت کنیم.

تقسیم بندی 60 میلیارد ریال اجباری نیست

رئیس اتاق بازرگانی استان اردبیل نیز در این جلسه با اشاره به پیشنهاد تقسیم اعتبارات صیانت از تولید استان گفت: این تقسیم بندیها مبنی بر 50 درصد برای پرداخت تسهیلات، 25 درصد صندوق ضمانت سرمایه گذاری صنایع کوچک، 15 درصد وام بلاعوض و 10 درصد سایر روشهای حمایتی تنها یک پیشنهاد است و اجباری برای اجرای ان وجود ندارد.

حسین پیرموذن با بیان اینکه باید از این اعتبارات در جهت کمک به صنایع آسیب دیده استان استفاده کنیم، تصریح کرد: برای کمک به واحدهای آسیب دیده استان باید بسیجی وار کار کنیم تا بتوانیم صنایع را دوباره احیا کرده و جهت اشتغالزایی گام برداریم.

وی تسهیلات بانکی برای سرمایه در گردش را ضروری دانست و افزود: باید 60 میلیارد ریال اعتبار صیانت از تولید استان را برای واحدهایی که به دلیل نبود سرمایه در گردش با مشکل مواجه شده اند، پرداخت شود تا این واحدها با رفع مشکلات به وجود آمده دوباره کار خود را آغاز کنند.

پیرموذن از شناسایی واحدهای تولیدی آسیب دیده استان اردبیل خبر داد و اضافه کرد: برای صیانت از تولید استان تسهیلات سرمایه در گردش به واحدهای آسیب دیده پرداخت کنیم و 60 میلیارد ریال اعتبار موجود در این زمینه را هم سود یارانه ای به صنایع داده شود.

پرداخت تسهیلات بانکی با سود هفت درصد

استاندار اردبیل در این جلسه سود یارانه را بهترین کمک برای صیانت از تولید استان دانست و گفت: اگر اعضای کارگروه صیانت از تولید استان مخالفتی نداشته باشند مبلغ 20 میلیارد ریال ابلاغ شده به استان را برای کارخانه های آسیب دیده به صورت سود یارانه پرداخت کنیم.

نیکزاد با اشاره به موافقت اعضای کارگروه صیانت از تولید استان برای پرداخت تسهیلات به صورت سود یارانه تصریح کرد: طبق رای اعضای کارگروه به واحدهای تولیدی آسیب دیده استان تسهیلات بانکی با سود هفت درصد پرداخت می شود که در آن متقاضیان هفت درصد از سود بانکی را پرداخت می کنند و بقیه را دولت با بودجه صیانت از تولید که هم اکنون در استان 20 میلیارد ریال است پرداخت خواهد کرد.

رئیس کارگروه صیانت از تولید استان از مشخص شدن سهم و مقدار تسهیلات هر بانک در جلسه بعدی کارگروه خبر داد و افزود: مبالغ و مقدار تسهیلات پرداختی هر یک از بانکهای عامل استان در جلسه آتی کارگروه مشخص می شود.

وی با اشاره به ضرورت نظارت بر تسهیلات پرداختی به واحدهای تولیدی استان اضافه کرد: باید به قرارداد متقاضیان بندی را اضافه کرد که اگر این تسهیلات در واحد تولیدی و برای احیای آن هزینه شود تنها هفت درصد سود توسط متقاضی پرداخت می شود اما اگر این تسهیلات در جای غیر از واحد مورد نظر هزینه شد سود واقعی از متقاضی دریافت خواهد شد.
........................
گزارش: توحید مهدوی

کد خبر 1693061

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha